· 

Restaurant De Landbouw in Wassenaar

In 2018 vierde De Landbouw het 150-jarig bestaan. Vanaf het begin van 1900 had het al de functie van buitenherberg of pleisterplaats. Er volgden heel wat jaren waarin de Landbouw altijd wel een gastvrijheidsfunctie heeft gehad zoals jazzcafé en café-restaurant. In 2011 heeft Robert Jan Canters de leiding overgenomen. Hij gaf het restaurant een eigentijdse 'look' en omschrijft zijn restaurant als 'laagdrempelig, gezellig, warm en eigentijds'.

Om het nieuwe jaar goed te beginnen - en onze kerstvakantie af te sluiten- gingen we zondag 5 januari naar De Landbouw voor een lunch. Het doet direct gezellig en warm aan als je binnenkomt en inderdaad een grote diversiteit aan gasten. Gelukkig dat er nog zo veel tafeltjes leeg waren, want we hadden niet gereserveerd. Maar De Landbouw is blijkbaar erg populair, want er waren nog maar 3 tafeltjes beschikbaar. Rest van de tafels was al gereserveerd en de telefoon bleef nog steeds rinkelen voor nieuwe reserveringen.

Wij hadden dus geluk en kozen voor een hoge tafel tegenover de bar. Je wordt geholpen door plezierig en kundig personeel. Wij kozen allebei voor een warm lunchgerecht. Mijn man koos de Landbouwburger die bestaat uit een Wagyuburger van 150 gr. met alles erop en eraan en huisgemaakte frietjes. Zelf ging ik voor de risotto met paddenstoelen én verse truffel yummmmmm. Een goed gevuld bord met heerlijke risotto, rijkelijk belegd met allerlei paddenstoelen en ruccola. Een risotto die niet te nat en niet te droog is (dit kan nog wel eens anders zijn) waarbij je bij de eerste hap al direct op die overheerlijke truffel wordt getrakteerd, dit is genieten! Maar ook bij mijn tafelgenoot hoorde ik niets anders dan gelukzalige geluidjes, een heerlijk stuk vlees perfect medium rare gebakken. Dit alles met een fijne Chardonnay erbij, we hadden ons geen beter begin van 2020 kunnen wensen! Laagdrempelig, gezellig en warm is het zeker, maar daarnaast mag de smaakexplosie die je krijgt voorgeschoteld zeker niet ontbreken. Een restaurant waar wij in ieder geval gaan terugkomen, dan wel voor lunch of diner of een borrel op het terras. Wil je gegarandeerd zijn van een plek, vergeet dan niet om te reserveren.